2017-09-26

Oberon, a tündérkirály



Szeptember 28-án, csütörtök este fél héttõl játssza az évad elsõ premierjét, Carl Maria von Weber Oberon, a tündérkirály  címû operáját a Kolozsvári Magyar Opera. Az országos bemutató rendezõje Selmeczi György.

Selmeczi György: 1826. Egy évszám. Neveltetésünkbe még a történelem iránti érdeklõdés se lopta be ezt a szokatlanul konszolidált évtizedet, már ha eltekintünk az angol szakszervezeti törvény és Stephenson gõzmozdonyának megszületésétõl. És minthogy a történelmi kronológiák csak ritkán adnak hírt a szellem és a mûvészetek állapotáról, az utókor kénytelen a nagy alkotók – például Carl Maria von Weber – mûvébõl levezetni a kor szellemi arculatát (...).

Az elõadás dirigense Jankó Zsolt, díszlettervezõje Lõrincz Gyula, jelmeztervezõje Ledenják Andrea, koreográfusa pedig Jakab Melinda. Magyar szöveg: Csákovics Lajos és Demény Péter.

A szereposztás tagjai: Bardon Tony, Pataki Adorján, Balla Sándor, Covacinschi Yolanda, Veress Orsolya, Molnár Mária, Fülöp Gergely Tímea, Viorica Bogoi, Vlad Sebastian, Rareș Arcadie Cîmpean, Tõtszegi Zsuzsa, Jakab Tamás

Az elõadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétfõn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között, illetve az elõadások elõtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).











Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE