2016-06-16

Különbözõségek sokszínûsége – Új bemutató a Magyar Opera színpadán




A budapesti Bori Tamás rendezésében láthatja a közönség a Kolozsvári Magyar Opera legújabb bemutatóját, Lehár Ferenc Cigányszerelem címû operettjét. Az elõadást Kulcsár Szabolcs dirigálja. A premierre június 23-án, csütörtökön este 18.30 órától kerül sor a nagyteremben.

,,Az elmúlt néhány évad mûsorrendjébõl sajnos kimaradtak a Lehár-operettek. 2014 õszén a Budapesti Operettszínház mutatta be Kolozsváron A mosoly országát, a mi zenekarunk közremûködésével. Ez az elõadás jelentette annak a megállapodásnak a kezdetét, amely a két intézmény között létrejött, hosszútávú együttmûködés, közös elõadások létrehozása érdekében - fogalmazott a Kolozsvári Magyar Opera csütörtöki sajtótájékoztatóján Szép Gyula, az intézmény igazgatója.

A produkció mûvészi üzenetét illetõen Bori Tamás, az elõadás kolozsvári rendezõje hangsúlyozta: ,,Nekem nem a különbözõségeinket kell keresnem, és az abból fakadó súrlódásokat feltupíroznom, hanem a különbözõségek sokszínûségének kell tudnom vagy megtanulnom örülni, és a hasonlóságokat ebben hidakként megtalálnom”.

Kulcsár Szabolcs karmester kifejtette: ,,Nagyon örülök annak, hogy olyan mûvészekkel dolgozhatok együtt, akik világszerte állítanak színpadra elõadásokat, így a színvonal is garantált".

Az elõadásban Balázs Barbara, Fülöp Márton, Jordán Éva, Szabó Levente, Chiuariu Lívia, Madarász Lóránt, Mányoki Mária, Ádám János, Pataki Enikõ, Szilágyi János, Veress László, Mányoki László, Venczel Péter, Kovács Ferenc, Varga Attila és Szép Bálint látható. Közremûködik a Kolozsvári Magyar Opera énekkara, balettkara és zenekara.

Az elõadás létrehozásában a rendezõ alkotótársai Daróczi Sándor díszlettervezõ, Velich Rita jelmeztervezõ, Zsuráfszky Zoltán, Németh Zsuzsanna, Lendvai ZsoltRusu P. Gabriela koreográfusok és Szabó Jenõ rendezõasszisztens voltak.

Az elõadásra jegyek vásárolhatók az Opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, tel.: 0754-050150, 0371-395790).







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE