2017-05-23

Kortárs táncelõadás az Operában




Friss, lendületes, izgalmas és különleges kortárs táncelõadással várja a minõségi kultúra közönségét a Kolozsvári Magyar Opera. A balettkar nagysikerû elõadását, A test ébredését és Bartók Béla A csodálatos mandarin címû darabját május 29-én hétfõn, este 19 órától tûzte mûsorára az intézmény. A produkciót Jakab Melinda állította színpadra, a zenekart Jankó Zsolt dirigálja.

A rendezõ-koreográfus elmondása szerint a táncmûvészt legfõképp a test és lélek összekapcsolódása izgatja a táncban. ,,Bátran mondhatom, legõsibb hatóerönk a testi hatóerõ. Itt dõl el, hogy egyáltalán érdemes-e, akarunk-e megmozdulni. Ezáltal hatunk másokra, mozgásunkkal bármit megváltoztathatunk. A táncmûvész akkor lesz technikailag felkészült, amikor minden mozdulatban benne van, szinte egybeolvad vele, megmutatkozik, teret enged a nézõnek arra, hogy a test szellemét megértse” - tette hozzá Jakab Melinda.

Az elõadás alkotói Viorica Bogoi, Vlad Moldovan, Popa Adrian (KID A) m.v., Popa Octavian m.v., Ionuța Simina Oprean, Delia Göllner, Ioana Tõkés, Kálmán Róbert Attila, Matei Holeleu m.v., Andreea Popa, Florin Ianc, Alin Rîpã, Oana Siminic m.v. , Rareș Arcadie Cîmpean táncosok, valamint Nagy Gergõ zongorista, Tenkei Tibor és Szántó Szilárd díszlettervezõk, Ledenják Andrea, Tankó Bernadett (a jelmeztervezõ munkatársa) és Jeremiás Bianca Imelda jelmeztervezõk, Rareș Arcadie Cîmpean és Gabriela Rusu P. a koreográfus munkatársai. Közremûködik a Kolozsvári Magyar Opera ének-, zene- és balettkara.

Az elõadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, és elõadások elõtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE