2016-04-17

Iskola másként



Az Iskola másként alternatív oktatási hét keretében (április 18-22.) kis- és általános iskolásoknak szánt elõadásokkal örvendezteti meg fiatal közönségét a Kolozsvári Magyar Opera.

Az Operában április 19-én 11 órától a budapesti Turpinszky Gippert Bélával a címszerepben, Erkel Ferenc Bánk bánját (rendezõ Dehel Gábor, karmester Kulcsár Szabolcs), április 20-án ugyancsak 11 órától Venczel Péter-Moravetz Levente Ali Baba és vAgy negyven rabló címû családi musicaljét (rendezõ Moravetz Levente, karmester Kulcsár Szabolcs) tekinthetik meg az érdeklõdõk. Intézményünk balettkara, Szergej Prokofjev Hamupipõkéjét adja elõ április 21-én 11 órától (rendezõ-koreográfus Rareş Arcadie Cîmpean, karmester Horváth József).

A Bánk bán címû leckeelõadást Gombár Annamária, rendezõ tartja. Az elõadás idõtartama 1 óra 30 perc, szünet nélkül. Összeállította: Kulcsár Szabolcs és Gombár Annamária

Nagy Ibolya korrepetitor vezetésével és Tóth Márton színpadmester közremûködésével az Iskola másként héten ezúttal is lesz kulisszalátogatás a délelõtti elõadások után a Kolozsvári Magyar Operában.

A pedagógusok lelkiismeretes munkájának köszönhetõen tavaly több ezer gyermek vett részt az elõadásokon. A Fedezd fel magadnak az Operát! elnevezésû kulisszalátogatás során több tanuló járta be az épület minden zeg-zugát, betekintést nyerhettek abba az alapos háttérmunkába, ami egy elõadás létrejöttéhez feltétlenül szükséges.

Egységes jegyár: 10 lej (Csoportoknak is!)







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE