2017-06-05

Geani Brad alakítja a címszerepet a Figaróban
Geani Brad, a kiváló bariton alakítja a címszerepet Mozart Figaro házassága címû vígoperájában június 8-án, csütörtökön a Kolozsvári Magyar Operában. Bartolo szerepében ezúttal Köpeczi Sándor debütál, Barbarinát pedig Raț Bianca játssza. Az este fél héttõl kezdõdõ elõadást Horváth József dirigálja. A produkció rendezõje Novák Péter.

,,Nem újdonság, mintakövetõ fajta a miénk, szocializációnk alapja az alkalmazkodás; igazodunk a csoport érdekeihez, így érték- és mértékrendjéhez egyaránt. Ami valódi nóvum, az a populáció fogalmának, mint entitásnak az átminõsülése, úgynevezett egyéni közösségek halmazára bontva a létezést! A minõséget összevetve a mennyiséggel nagyságrendjében a szemét kap nyilvánosságot az olykor valóban briliáns momentumok nehezen felfedezhetõ kivételeivel szemben. Midõn intézményesített háttér áll a rendelkezésre, könnyen kopik el a morál, egykor valósnak vélt fék és ellensúly masinériája... (...) Így lett a Figaro Reloaded Almaviva grófja a tehetségét nyereségre felváltó többségi tulajdonos, felesége Rosina, egy kiszolgáltatottságot alkohollal kompenzáló áldozat, Cherubino sémáktól a sablonokig szédelgõ kamasz vagy Susanne a lelket, érdeket egyaránt bejáró Nõ... A Férfi pedig Figaro. Úgy, ahogy van. Inasok, szolgák, csicskák és csatlósok egyenes ági leszármazottja, népmesék kortárs hõse, ki ezúttal személyi asszisztensként teljesíti be elvárásainkat az igazságot illetõen. Mert ugyan elbukunk mindahányan, mégis szüntelen a törekvés – õrület, de van bennünk rendszer! Mozart szerint biztosan” - vallja Novák Péter, rendezõ.

Az elõadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, és elõadások elõtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE