2018-09-24

Búbocska színeváltozásai



Újra mûsorára tûzte szeptember 27-én este fél héttõl legújabb kortárs darabját a Kolozsvári Magyar Opera. A társulat Béres László rendezésében Venczel Péter-Orbán János Dénes Búbocska címû musicaljét mutatja be a nagyszínpadon. Az elõadást Kulcsár Szabolcs dirigálja. 

Orbán János Dénes: ,,Remélem, legalább olyan sikeres lesz a produkció, mint Búbocska egyéb színeváltozásai. Annak idején, mikor elhatároztam, hogy meseregényt írok, sokat töprengtem azon, kicsoda-micsoda legyen a fõhõs. Valami különlegeset akartam, amilyen még nem volt, nem pedig egy újabb kölköt, mackót, rókát vagy kutyust, macseket. Hetekig töprengtem, míg egyszer – épp, amikor nem töprengtem – beugrott, hogy legyen a fõhõs egy ördögfióka, annál különlegesebbet nem igazán lehet kitalálni. És a pokoli téma tálcán kínálta a sok pajkosságot, meg a fekete humort, ami a gyermekirodalomban megint csak ritka. Aztán persze a Búbocska meglehetõsen felnõttesre sikerült, de talán éppen ezért rengeteg gyereket is vonzott, általában a koraérett és huncut kölköket. A musicalt is elsõsorban nekik ajánlom: a nyughatatlan, pajkos kölköknek, akiknek már gyermekként is lenyûgözõ humoruk van”. 

Az elõadásra jegyek vásárolhatók online, a www.eventbook.ro oldalon vagy az opera jegypénztárában (hétfõn, szerdán és pénteken 10-16 óra között, kedden és csütörtökön 13-19 óra között, illetve az elõadások elõtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE