2015-02-06

A vasárnapi leckeelõadás áprilisra marad



A vasárnapra hirdetett Kútból vagy tiszta forrásból leckeelõadás elmarad, azonban április 7-én, az Iskola másként hét egyik eseményeként, részét képezi a Kolozsvári Magyar Opera mûsorának.

A hiteles, igazi népzene metaforájaként Bartók Cantata Profanájának utolsó verssorát szoktuk használni – a leckeelõadás címe arra utal, hogy a két Johann Strauss korának zeneszerzõi nem ebbõl a „tiszta forrásból” merítettek ihletet magyaros hangzású mûveikhez. A magyarnak tartott zene forrását nemcsak magyarázat, hanem képek is szemléltetik, a szebbnél szebb zenemûvek pedig ennek a hangzásvilágnak a sajátosságait mutatják be. Szemet-szívet gyönyörködtetnek a balettkar által elõadott táncok, ugyanakkor át is vezetnek a keretet adó korszak szórakoztató zenéjének más mûfajaihoz.

A leckeelõadást Nagy Ibolya, az Agnus Rádió komolyzenei rovatának szerkesztõje és az opera korrepetitora tartja, vezényel Horváth József. 


További mûsorváltozások:

Februárban két elõadás „helyet cserél” a Kolozsvári Magyar Opera mûsorában: a szombatra, február 21-ére 18 órától meghirdetett LETSHOW! címû elõadást vasárnap, február 22-én 18 órától tartjuk meg, míg a vasárnapra, február 22-ére 17 órától meghirdetett CIRKUSZHERCEGNÕ címû operettet szombaton, feburár 21-én 17 órától lehet megtekinteni.
Bekerült a februári mûsorba 28-án, szombatra 18 órától a Valahol Európában címû musical, március 1-én, vasárnap pedig a Bál a Savoyban helyett a Letshow! címû kabarét nézheti meg a közönség 18 órától. 

Az elõadásokra megváltott jegyek az új idõpontokban is érvényesek. 

Megértésüket köszönjük!







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE