2017-03-18

A szerelem, mint az élet abszolút hatalma - Don Giovanni az Operában



Március 23-án csütörtökön, este fél héttõl tekintheti meg a közönség W.A. Mozart Don Giovanni címû kultuszdarabját Selmeczi György rendezésében.

Selmeczi György, az elõadás karmestere és rendezõje elmondta, a férfi-szerepkör, a férfi-nyomorúság ma rendkívüli mértékben elõtérben van korunk kulturális önértelmezésében. ,,Ezzel is számot vetettem, ami azt jelenti, nem kívánok a mítosszal egy ellenmítoszt szembeállítani. Amit szeretnék, az az átélés további mélyítése, illetve megfordítva a reflexió elvontságának ,,magasítása”, filozofikus felemelése. Mindent egybevetve: mivel a Don Giovanni mint kérdéskör nagyon látványosan sokoldalú, ennek a többféle kulturális kapcsolódásnak a hálózatiságát akarom felvillantani vagy legalábbis sejtetni. Nem polémizálok senkivel, azt szeretném, ha a mûvészek és a közönség is magával Mozarttal léphetne eleven, katartikus, csaknem egész életre megtisztító dialógusba” – nyilatkozta Selmeczi György.

Az elõadás szereplõi: Sándor Csaba, Sándor Árpád, Fülöp Tímea, Egyed Apollónia, Bar-ta Lóránt, Chiuariu Lívia, Szilágyi János és Köpeczi Sándor.

Az elõadás létrehozásában a rendezõ alkotótársai voltak: Lõrincz Gyula díszlettervezõ, Ledenják Andrea jelmeztervezõ, Kulcsár Szabolcs karigazgató, Barabás Sándor és Ferenczi Endre hangversenymesterek, Incze G. Katalin, Nagy Ibolya, Nagy Gergõ korrepetitorok, Kostyák Sz. Júlia súgó és Venczel Péter rendezõasszisztens.

Az elõadásra jegyek vásárolhatók az opera jegypénztárában (hétköznapokon 13-19 óra között, és elõadások elõtt két órával, tel.: 0754-050150, 0371-395790).

Következõ elõadás: 2017. március 30., 18.30 óra








Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE