2017-12-29

A Rajnától a Dunáig - Újévi Strauss-koncert



Strauss hangversennyel köszönti idén is az új évet a Kolozsvári Magyar Opera. Január 4-én 19 órától (Színes operabérlet) látogathat el a közönség a Horváth József karmester által összeállított és vezényelt A Rajnától a Dunáig címû hangversenyre. A koncertet mûsorára tûzte még az intézmény január 6-án 19 órától. Idõsebb és ifjabb Johann Strauss mûvei mellett Eduard Strauss, Eugène Damaré, Kéler Béla, Johannes Brahms, Franz von Suppé, Émile Waldteufel, Antonín Dvoøák, Joseph Hellmesberger Jr., Carl Maria von Weber alkotásaiból is elhangzanak részletek.

Az ünnepi hangversenyen közremûködik Székely Attila (piccolo), az Opera zene- és balettkara. A koreográfia Jakab Melinda és Rusu P. Gabriela munkája.

Az idõsebb Johann Strauss Európa egyik leghíresebb zenésze volt, õ emelte a keringõt elsõként a hangversenypódium színvonalára. Az ifjú Johann, 1825-ben született Bécsben, örökölte apja tehetségét, már huszonötödik születésnapja elõtt saját zenekarát vezényelte és csakhamar a könnyed zene utolérhetetlen mesterévé vált. Mûveit zenei magabiztosság és derûs lendület jellemzi.







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE