2017-02-19

A gyermekkórusba felvételizõk idõbeosztása



Kedves Szülõ/Kísérõ! 

Elsõ sorban meg szeretnénk köszönni a Kolozsvári Magyar Gyermekkórusba való felvételi iránti érdeklõdésüket. Mivel lejárt a felvételire való beiratkozás és a meghallgatások idõpontja is végleges, csatolva találják a beosztást. 

A meghallgatások a Magyar Opera férfikari öltözõje mellett lesznek, a második emeleten. A kapus mindenkit útbaigazít, de nyilakkal is jelezzük az irányt.
A gyermekeket félóránként osztottuk be, átlagos 5 perces meghallgatást számítva.

Kérjük amennyiben lehetséges tartsák számon a kiírt idõpontokat, másképp felborul a rendszer:) Ha mégis közbejön valami elhalaszthatatlan, és nem tudnak jelen lenni a kiírt idõpontban kérem e-mailen vagy a 0740184820 telefonszámon jelezzék.

A felvételire két bármilyen énekkel (népdal, gyerekdal, könnyûzene, stb...) és egy versikével (max. 1-3 szakasz) készüljenek. Helyszínen mérjük fel a gyermek zenei képességeit úgy az intonáció mint a ritmus terén is. Lejátszunk egy kis dallamot a zongorán és azt kell lá-lá-lá-val visszaénekelnie. A ritmusgyakorlat során a tapsolást kell pontosan visszatapsolnia.

A felvételizõ bizottság tagjai mind zeneakadémiát végzett szakemberek akik pedagógiai tudással is rendelkeznek:
Kovács Dalma – a gyermekkar karnagya, iskolai és egyetemi oktató
Hary Judit – a Kolozsvári Magyar Opera magánénekese
Takács Aranka – a gyermekkórus menedzselõje, oboista és pszichológus

Nagyon sok sikert kívánunk a gyerekeknek és bízunk abban, hogy az eredményeket is jó szívvel és megértéssel fogadják majd.

Takács Aranka
Kovács Dalma







Facebook

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKE